Actually saya jumpa resepi ni kat facebook, orang tu buat resepi jeput nasi. Oh, sebelum tu kat kelantan orang panggil jeput.
Let's cikedot resepi mudah amat.
- Nasi 1 gelas
- Tepung gandum 2 gelas
- Sayur apa apa sy guna kankong sbb batang dia tu bila goreng, kunyah dia crunchy
- Bawang merah 1 biji
- Cheddar cheese parut suka hati nak banyak mana
- Ubi kentang potong petak kecik
- Sedikit garam
- Air dua gelas
![]() |
Bahan bahan |
![]() |
Blend dengan air + parut cheese kejap lagi parut lagi bagi extra cheese. |
![]() |
Bahan semua ni gaul je, jangan pekat sangat, jangan cair sangat. Lepas tu goreng. Gambar masa goreng takdeeee. Sebab ala goreng je punnn 🙊 |
Tadaaaaaa.. kasi dressing cantik sikit. Rasa dia ada crunchy sikit sbb kita guna nasi kan, lepas tu ada lembut lembut cheese sikit. Umphhhh.
So boleh lah wat minum petang dengan kopi o panas. Terus menggamit zaman kecik dulu kala. Awak awak yang ada rezepi cupsss cupsss siap tu. Sila nak komen kat bawah ni k. Maklumlah kelaparan je 24 jam.
Hihihi
No comments:
Post a Comment